...
Walmart skapar ny trend?
Lämnar retursystem av plast – satsar på wellpapp inom frukt och grönt

För mer än 10 år sedan bestämde sig Walmart för att sluta använda wellpapplådor. I stället var nyckelordet RPC – Returnable Plastic Crates, plastlådor i retursystem. I mitten av oktober svänger man igen och går tillbaka till wellpapp som en del av en test, enligt PPI Pulp & Paper Week som i sin tur citerar The Packer.


I slutet av juli sände Walmart ett brev till odlare och transportörer där man talar om att förändringen börjar med äpplen, citrusfrukter och stenfrukter. I brevet pekade man dessutom ut vilka wellpappleverantörer som ingår i testen, International Paper, Rock Tenn, Georgia-Pacific, Temple-Inland, Pratt, Boise och Longview. Det framgår också att det här är en del i en serie av ”in-market” försök och att man menar att wellpappen ger bättre identifiering av produkterna, informerar konsumenterna, förbättrar kategorinavigering och produkturval.
Enligt The Packer är instruktionen från ledningen inom Walmart att det i framtiden är wellpapp och inte plast som gäller. Man menar att plastlådorna är bra i teorin men att de inte fungerar i butiken. Leverantörerna kommer att bli tvungna att använda grafisk design framtagen av Walmart på wellpapplådorna.
Med tanke på Walmarts storlek (2700 butiker bara i USA), är det nog mer än en wellpapptillverkare som ser framtiden an med tillförsikt. Frågan är om vi ser starten på en ny trend som sprider sig utanför jätteföretaget?



Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2011-09-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Förpackningsmaterial Livsmedel Plast Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK