...
Storaffär skapar ny förpackningskoncern
Eson Pac förvärvar Strålfors Identification Solutions
Michael Bolin skapar en ny förpackningskoncern av betydande storlek i Norden.

Redan förra hösten berättade Eson Pacs vd, Michael Bolin, om tillväxtplanerna för företaget, och man hade djärva framtidsplaner där omsättningen förväntades öka med drygt en halv miljard till totalt över en miljard. Nu har man nått dit genom att förvärva Strålfors Identification Solutions (SIS) från Strålfors och bilda Eson Pac Group. Man blir därmed en av de ledande förpackningskoncernerna i Norden.


Den nya koncernen har produktionsenheter i Sverige, Danmark och Schweiz, och tillverkar kartongförpackningar, etiketter, bruksanvisningar och booklets, samt säljkontor i Norge, Storbritannien, Tyskland och Frankrike. Eson Pac Group får en omsättning på över 1 miljard och kommer att sysselsätta cirka 550 medarbetare.
Affären innebär att PostNord AB, som äger Strålfors (Strålfors Information Logistics och Strålfors Identification Solutions) nu tar ett steg mot renodling av verksamheten. Affären sker genom att Strålfors och Eson Pac Holding AB gemensamt bildar Eson Pac Group AB. Detta bolag köper aktierna i de bägge grundarna. Strålfors kommer alltså att kvarstå som delägare under en tid i Eson Pac Group AB men kommer inom en viss tid som inte angetts, att helt dra sig ur ägandet.
”Vi skapar nu den koncern och affärsstruktur som vi haft som mål en längre tid. Eson Pac Group kommer att ha den Skandinaviska marknaden som bas samtidigt som vi ser den största tillväxtpotentialen utanför Skandinavien. Med förvärvet av SIS och nya delägare etablerar vi oss på en ny nivå och får de affärsmässiga och ekonomiska förutsättningarna att fortsätta utveckla verksamheten.”, säger Michael Bolin.
”Vi tar ett ordentligt kliv ut på den europeiska förpackningsmarknaden och får fler produkter som vi tillverkar i egen regi. Tillsammans med produkter från partners får vi nu ett kraftigt förstärkt erbjudande till våra kunder inom kompletta förpackningslösningar” .
”Strålfors är väldigt nöjda med att en industriell lösning har hittats som innebär att SIS nu får en ägare där verksamheten tillhör kärnaffären. Detta är ett ytterligare ett steg i den renodlingsstrategi mot informationslogistik som pågått i Strålfors och vi ser därför helt andra möjligheter för SIS att utvecklas med Eson Pac Group som nya ägare” säger Per Samuelson, VD Strålfors.
För de delar av Strålfors som har intriktning på kartongkapslar (tidigare Cerbo i Göteborg), bör den här affären kännas positiv. Nu skapas förutsättningarna för en mer målinriktad förpackningssatsning. Etikettproduktionen hade en mer naturlig knytning till Posten.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2011-09-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK