...
Skånska bönder presenteras på bild på Skånemejeriers mjölkförpackningar
Skånemejeriers mjölkförpackningar förses nu med bilder och information från några av mejeriets mjölkgårdar.
Mikael Palm, son till mjölkbonden Kent Palm på gården Högalid, tillsammans med en av gårdens glada kalvar.

Nu i september får Skånemejeriers mjölkförpackningar en ny design. Den stora förändringen är att på varje mjölkpaket presenteras en skånsk mjölkgård med bild och information om gården, dess ägare och dess aktuella verksamhet.
På mjölkpaketen kommer 17 av de närmare 600 gårdar, som året runt producerar Skånemejeriers mjölk, att presenteras. Gårdarna är från olika delar av Skåne och visar mångfalden av mjölkgårdar, men först och främst de som står bakom mjölken – bonden och korna.


"Tanken är att skapa en dialog mellan konsumenterna och våra mjölkbönder och att det ska bli tydligare var mjölken är producerad och av vem. Vi vill också visa att bakom varje mjölkpaket finns människor och djur på en gård", säger Caroline Olsson, Skånemejeriers marknadsdirektör.
De skånska mjölkgårdarna som visas på mjölkpaketen berättar också att mjölken är producerad nära konsumenten.
"Vi gör allt för att det ska vara hög kvalitet på mjölken och att våra djur ska ha det så bra som möjligt", säger Ann-Marie Lindén på Karindals gård utanför Ängelholm, en av gårdarna, som nu visas på mjölkförpackningarna.
Texterna om gårdarna på mjölkpaketen kommer att förändras och förnyas kontinuerligt vilket ger bönderna möjlighet att berätta vad som händer på gården olika tider på året.
"Barnen är en viktig målgrupp och genom att vi finns på mjölkpaketen talar vi om var mjölken kommer från, att den kommer från en gård och inte från en fabrik", säger Conny Fagerström i Ilnestorp, Tollarp, som äger en annan av de fyra mjölkgårdar, som presenteras i konceptets första omgång..
De övriga två mjölkbönderna och gårdarna är Kent Palm, Högalid, Smedstorp och Kerstin Bengtsson, Rårödsgården, Stehag
Ägarna till de fyra gårdarna bjuder också in konsumenterna att ringa och ställa frågor om mjölk och arbetet på en skånsk mjölkgård. De är också tillgängliga för intervjuer och reportage i media.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-09-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK