...
Dansk produktion flyttas till Sverige när Emballator slår samman två plastföretag

De båda plastföretagen Thy Plast A/S i Danmark och Lagan Plast AB i Sverige, vilka båda ingår i svenska plast- och metallförpackningskoncernen Emballator gruppen, kommer att förenas under varumärket Emballator Lagan Plast AB. Det skriver Emballator i ett pressmeddelande.
I samband med sammanslagningen har beslutats att flytta Thy Plasts produktionsenhet i Thisted till Ljungby, vilket sker till årsskiftet. I samband med fusionen erbjuds all personal fortsatt tjänst vid fabriken i Ljungby.


"Samgåendet skapar en bredare produktportfölj och ett starkare tjänsteutbud, vilket borgar för en fortsatt expansion på marknaden", enligt pressmeddelandet.
Båda företagen har haft en positiv utvecklingskurva med en dubblering av omsättningen de senaste fem åren, men genom att slå samman företagen till en organisation räknar man med synergivinster och ännu bättre tillväxt.
Emballator Lagan Plast AB är en av Nordens ledande förpackningsföretag av formsprutade plastemballage.
"Vi vill långsiktigt erbjuda våra kunder en komplett partnerrelation, där vi tillsammans skapar en framgångsrik framtid. Vi skall fortsätta att verka som det lilla småländska företaget med mycket ödmjukhet och glädje", säger företagets VD Christian Silvasti.
Emballator Lagan Plast omsätter cirka 220 miljoner kronor och har 77 anställda, medan Thy Plast omsätter omkring 40 miljoner kronor på 22 anställda. De båda bolagen ingår i Herenco-ägda Emballator gruppen, vilken totalt omsätter 1,3 miljarder kronor och har 500 anställda.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-09-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK