...
Tävla i rund förpackningsdesign!
Exempel på runda förpackningar från Scandicore. Nu vill företaget genom en nyinstiftad tävling uppmuntra förpackningsdesigners till att tänka "rundare"..!

Allt för mycket är fyrkantigt och trist här i världen – det gäller inte minst förpackningar. Det tycker i varje fall tidningen CAP&Design som tillsammans med förpackningsföretaget Scandicore Nordens Pappersindustri i Borås nu har startat en tävling i rund förpackningsdesign!
Tanken bakom tävlingen är att få fler formgivare att tänka lite "rundare" och lämna det "fyrkantiga" tänkandet när de ska kreera nya förpackningslösningar.


Tävlingen är öppen för alla och de tio bästa bidragen kommer att publiceras i Cap & Design och på www.scandicore.com samt tryckas upp för att användas som goda exempel på rund design. Det allra bästa bidraget belönas även med en iPad.
Tävlingen pågår till och med den 14 oktober och för idé och genomförande står reklambyrån IPM Ulricehamn. Juryn består av representanter från Cap&Design, Scandicore Nordens Pappersindustri AB och IPM Ulricehamn.
Att företaget Scandicore Nordens Pappersindustri finns med som arrangör är kanske inte så konstigt – företaget är nämligen en av Nordens ledande tillverkare av runda förpackningar i form av papptuber och papphylsor. Företagets papptuber används som iögonfallande konsument- och ytterförpackningar till olika typer av produkter som t ex. glas, innebandybollar, whiskyflaskor, cigarrer, förlovningsringar, mm, mm, och papphylsorna används till industriprodukter som behöver en kärna för upprullning, t ex. plast, papper, tejp, textilier, etc.
Mer information om den "runda" designtävlingen hittar du om klickar här!


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-09-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK