...
Alla Raflatacs fabriker i Europa nu FSC- och PEFC-certifierade
 

Finska etikettmaterialtillverkaren UPM Raflatac meddelar att företagets samtliga tillverkningsenheter i Europa nu är certifierade enligt FSC (Forest Stewardship Council) och PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes).
De senaste certifieringarna har erhållits för den serie pappersbaserade etikettmaterial som tillverkas vid Raflatacs fabrik i Nancy, Frankrike, och för tillskärnings- och distributionshanteringen vid den italienska enheten i Osnago.


FCS- och PEFC-certifieringar är två av de globala certifieringarna för ansvarsfullt skogsbruk. Certifieringen innebär att det certifierade företaget garanterar full spårbarhet från skogsråvaran fram till det färdiga självhäftande etikettmaterialet samt att råvaran härstammar från hållbart förvaltade och lagligt avverkade skogar.
"Att vi nu har spårbarhetscertifiering för alla våra europeiska fabriker är en viktig milstolpe mot vårt mål att leverera produkter med hållbar livscykel och öka vårt sortiment av miljömärkta produkter", säger Robert Taylor, miljödirektör vid UPM Engineered Materials.
Vid fabriken i Nancy tillverkar UPM Raflatac huvuddelen av sitt material som används för etikettering av vinflaskor i Europa.
"Bakom certifieringen ligger hårt arbete och vi ser den som ett bevis på vårt miljöengagemang och vårt miljöansvar", säger Jean-Michel Foy, VD för UPM Raflatac France.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-09-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Marknad Märknings- & Etiketteringsutrustning Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK