...
Arla satsar i ostbutik i Paris:
Fransmännen ska lära sig äta svensk hårdost!
Nu ska fransmännen lära sig äta de svenska hårdostarna Herrgård, Svecia, Präst och Grevé..!
Färdigskivad Herrgård och Prästost i återförslutbara förpackningar finns ute i butikerna från vecka 36.

Hårdost har länge varit ett självklart inslag på våra svenska frukostbord. När Arla nu lanserar sina ostklassiker Arla Svecia, Grevé, Herrgård och Präst i ny förpackningsdesign vill man lyfta fram den svenska osttraditionen och visa att de svenska ostskatterna står sig väl i en internationell jämförelse. Därför öppnas en shop-in-shop i en ostbutik i Paris.
Samtidigt introduceras 400 grams skivad hårdost i återförslutningsbara förpackningar, något som är nytt inom ostsegmentet.


"Sverige är ett ostland i världsklass. Vi har lika lång tradition att tillverka fantastiska ostar som exempelvis Frankrike, även om vi konsumerar våra ostar på lite olika sätt. Vår svenska hårdosttradition sträcker sig ända tillbaka till 1200-talet. Det är något att vara stolta över", säger Kristina Sörensen, brand manager på Arla Hårdost.
Arla är störst inom hårdost i Sverige med 43 procent av all hårdostförsäljning och ser det därför som naturligt att också värna om vår svenska osttradition. Den nya designen på hårdostförpackningarna är också inspirerad av Sveriges långa historia som ostland.
Arla introducerar nu också 400-gramsförpackningar med skivad hårdost för Präst och Herrgård. Förpackningarna är återförslutningsbara, vilket är helt nytt inom ostsegmentet. Det underlättar för konsumenterna eftersom det går lätt att öppna och återförsluta dem.
För att påvisa att Sverige står sig i konkurrensen med andra ostländer öppnar Arla en tillfällig shop-in-shop med svenska hårdostar i ostbutiken La Fermette på 86 Rue Montorgueil i Paris. Hårdostarna gästspelar i butiken mellan 22 oktober och 5 november.
"Vi tror att svensk ost på fransk mark kommer att väcka stor nyfikenhet och bli ett nytt och spännande inslag för fransmännen", säger Kristina Sörensen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-09-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK