...
Nya ägare till Ettiketto, Printcom och Fillpak:
Etikett- och förpackningskoncernen GSS har förvärvats av företagsgruppen Volati

Företagsgruppen Volati har den 1 september förvärvat etikett- och förpackningskoncernen GSS-Glückman, Silwer & Skog AB med verksamheter i Malmö, Svedala och Åtvidaberg. Förvärvet innebär att Volati-gruppen växer över 1,2 miljarder kronor i omsättning och breddar bolagsportföljen till en ny bransch.
GSS-gruppen utvecklar och tillverkar självhäftande etiketter, etiketteringsmaskiner och förpackningsmaskiner till främst den skandinaviska marknaden genom dotterbolagen Ettiketto Labeling Systems AB, Printcom Grafiska AB och Fillpak Sweden AB.


"GSS-gruppen är ett välskött och modernt företag på en intressant och för Volati ny marknad. Företaget präglas av entreprenörskap, har en stabil grundverksamhet och erbjuder ett starkt produktutbud. GSS-gruppen blir ett viktigt tillskott i Volatis industrigrupp", säger Patrik Wahlén, VD för Volati.4
GSS-gruppen grundades år 2001 av Peter Glückman, Freddie Silwer och Rolf Skog och är idag en av marknadsledarna i branschen. Företagsgruppen omsätter cirka 235 miljoner kronor och har totalt 110 anställda i Malmö, Svedala och Åtvidaberg.
"Vi har under tio år byggt upp och utvecklat koncernen till att bli en av branschens ledande aktörer. Det har varit en rolig och spännande resa som nu går in ny fas. Vi känner oss nöjda och trygga med att lämna över bolaget till Volati, en stark och utvecklingsbenägen ägare med ambitionen att driva och utveckla bolagen vidare i samma positiva anda som vi själva gjort. Freddie Silwer som ekonomichef och jag själv som VD, kommer att stanna kvar i företaget för att bistå de nya ägarna under en övergångsperiod", säger Peter Glückman, VD för GSS-Glückman, Silwer & Skog AB.
Volati bedriver industriell verksamhet och förvärvar och utvecklar välskötta företag som står inför ägarskifte, till exempel på grund av ett generationsskifte. Volati är långsiktiga ägare med ambitionen att bygga upp ett brett innehav av företag och att utveckla bolagen. Investeringarna är inriktade på bolag som har en stark marknadsposition, god lönsamhet och med en omsättning mellan 50 och 1.000 miljoner kronor. Investeringarna är branschoberoende och görs utifrån företagens utvecklingspotential. Efter åtta år i branschen har Volati nått en omsättning på drygt 1,25 miljarder kronor och företagsgruppen består idag av sex dotterbolag med verksamhet i ett stort antal europeiska länder. De nu förvärvade etikett- och förpackningsföretagen representerar helt nya inslag i Volatis branschportfölj.
"Volati har ambitionen att bygga upp ett brett innehav av företag och att utveckla bolagen. Vår roll är att vara en strategisk resurs medan det operativa ansvaret ligger hos respektive företag. Vi strävar alltid efter att tillföra kunskap som skapar långsiktigt värde för våra dotterbolag", säger Patrik Wahlén.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-09-12

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK