...
Nefab fortsätter sin globala tillväxt med företagsförvärv i Mexico och Frankrike

Förpackningskoncernen Nefab AB, med huvudsäte i Jönköping, har nyligen förvärvat två utländska förpackningsföretag som en del i sin global tillväxtstrategi.
De uppköpta företagen finns i Mexico och Frankrike och deras årsomsättningar uppgår till 5 miljoner US-dollar respektive 8 miljoner euro.


Det mexikanska företaget heter PDS Global Packaging Services och det har sin tillverkning i Guadalajara. Företaget, som har cirka 70 anställda, tillverkar ett brett sortiment av kundanpassade förpackningslösningar.
"Förvärvet av PDS Global Packaging Services är en direkt följd av vårt partnerskap, då en av våra stora kunder har valt att förstärka sin verksamhet i regionen", säger Stefan Ekqvist, VD för Nefab-koncernen.
I Frankrike har Nefab förvärvat förpackningsföretaget Peinetti med anläggningar i Lyon och Grenoble. Företaget, som har ett 80-tal anställda, är inriktat på förpackningar till energiindustrin inom det så kallade "heavy duty"-segmentet
"Telekom, energi och automotive är tre segment där vi med våra förpackningslösningar har stora möjligheter att utveckla kundernas lönsamhet och accelerera vår egen tillväxt. Förvärvet av Peinetti är ett led i denna strategi, där vi nu stärker vår position hos ett antal nyckelkunder inom energisegmentet", säger Stefan Ekqvist.
Inga ekonomiska villkor för förvärven har avslöjats.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-09-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Industri Köp/Försäljning/Samgående Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK