...
Stjärnkocken Leif Mannerström gillar färdigmatstråget Torus Pak
 
Genom att dra bort den tunna plastfilmen i trågets botten kan portionen överföras till tallrik utan att uppläggningen förstörs.

Förpackningskonceptet Torus Pak, som gör det möjligt att enkelt och utan att förstöra uppläggningen överföra en enportionsmåltid från förpackningen till en tallrik, börjar bli alltmer uppmärksammat.
Konceptet, som presenterades första gången på Scanpack 2009 av Innovative Design of Scandinavia AB (läs här), hyllas nu av svenska stjärnkockar som Leif Mannerström (bilden) och Joakim Pettersson.
Torus Pak är också officiell förpackning för de lokalproducerade färdigrätterna "Smaka på Västsverige", som presenteras av "Lokalproducerat i Väst" på den pågående Café och Fast Food-mässan i Göteborg.


"Det är ju tre saker som är viktiga för oss: lokala råvaror, bra lagad mat och så förpackningen. Och när vi såg det här förpackningssystemet så sa det bara klick!", säger Rikard Brax på Lokalproducerat i Väst om Torus Pak.
Principen för hur färdigmatstråget Torus Pak fungerar är enkel: När den uppvärmda färdigmaten ska läggas upp, placeras tråget med botten neråt på en tallrik och hålls fast, varefter den tunna, fastsvetsade bottnen enkelt dras av med hjälp av en plastflik, medan tråget står på tallriken. Därefter lyfts det nu bottenlösa tråget av – och voila!, maten har nu hamnat på tallriken med samma tilltalande uppläggning, som den hade i tråget…
Stjärnkocken Leif Mannerström är en av dem som tidigt insåg potentialen med Torus Paks unika möjligheter att presentera enportionsförpackade måltider på tallrik.
Han kommer nu att börja använda Torus Pak till maten i sin saluhall i Sisjön.
"Det här blir en revolution för hanteringen av enportionsförpackad mat", säger Leif Mannerström.
Och intresset är stort även hos andra stjärnkockar, till exempel trefaldige svenske mästaren i sjömat, Joakim Petterson, som är nytillträdd VD hos Göteborgsföretaget Feskarbröderna.
Joakim Petterson vill satsa på vällagade rätter med de finaste råvarorna, såser gjorda från grunden och på Torus Paks förpackningssystem för presentation på tallrik. På det sättet vill han erbjuda ett alternativ till tidsödande matlagning och prestationsångest, när släkt eller vänner ska bjudas hem på middag.
"Folk vill ha det smidigt och enkelt och är villiga att betala en extra slant för det", menar Joakim Petterson, som planerar försäljningsstart i slutet av september 2011 i Feskarbrödernas butiker i Göteborg.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-09-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK