...
Oppboga Bruk firar dubbla jubileer i år
 

År 2011 är något att ett dubbelt jubileumsår för Oppboga Bruk AB, som ligger utanför Fellingsbro, nordväst om Arboga. I år är det nämligen 110 år sedan bruket grundades och jämt 100 år sedan man började laminera kartong, som i dag är företagets kärnverksamhet.
Bruket i Oppboga har under många år varit den största arbetsplatsen på den lilla orten och många av de som arbetar där idag tillhör familjer, som har arbetat på bruket i flera generationer.
"Att leda ett företag, som är fortsatt à jour så här 110 år senare, är mycket inspirerande och spännande", säger Sofi Andersson (bilden), VD för Oppboga Bruk.


På det anrika bruket tillverkas alltså laminerad kartong sedan 1911. Idag omfattar tillverkningen tre olika produktområden; skylt-, förpacknings- och inramningskartong. Samtliga produktområden innefattar liksidig kartong, som laminerats till olika tjocklekar, från 310 gram upp till 2.140 gram och med olika ytskikt. Oppbogas kartong är känd för god tryckbarhet, körbarhet och planhet. 90 procent av produktionen går på export.
Det dubbla jubileet kommer att firas i morgon, fredagen den 16 september, med öppet hus vid bruket för kunder, leverantörer och inbjuden allmänhet. Då visas bland annat en jubileumsutställning med saker och ting från brukets historia och det anordnas guidade visningar av fabriken. Dagen avslutas med en jubileumsmiddag för alla anställda och pensionärer.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-09-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK