...
SCA:s ordförande ser ingen påtaglig inbromsning i industrin
 

Sverker Martin-Löf (bilden), som är något av en svensk näringslivsnestor och bland annat är ordförande i SCA och i maktbolaget Industrivärden, ser ingen påtaglig inbromsning i industrin för närvarande och han tycker att finansminister Anders Borg är överdrivet pessimistisk i sin syn på tillståndet i ekonomin och att finansministern svartmålar situationen.
"Jag hörde Anders Borg på Agenda och det var ju en svart bild som målades upp", säger Sverker Martin-Löf i en intervju med Dagens Industri.


Sverker Martin-Löf säger till DI att han inte bekymrad över läget, även om han håller med om att situationen just nu är exceptionell med osäkerhet kring euron och statsfinansiella problem ute i Europa. Han konstaterar i intervjun att det är givet att man till slut tvingas lösa problemen för att rädda det finansiella systemet.
Utifrån sina styrelseuppdrag har Sverker Martin-Löf bra insikt i vad som händer i flera svenska storbolag, bland annat SCA, Sandvik, och Volvo, och han säger till DI att han inte ser någon direkt inbromsning.
"Den generella bilden är att vi fortfarande ser ganska små effekter i produktmarknaden, även om det finns osäkerhet av betydande mått. Men det är inget orderingångsfall av den typ vi såg förra gången, 2008", säger han.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-09-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Ekonomi Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK