...
David Mörk ny VD och koncernchef för Nefab
 
Stefan Ekqvist lämnar VD-posten i Nefab.

Förpackningskoncernen Nefab AB, med huvudsäte i Jönköping, håller på att förbereda en återintroduktion av bolaget på börsen. Nefab köptes ut från börsen i augusti 2007 av grundarfamiljen Nordgren/Pihl och fonden Nordic Capital Fund VI (läs här), men nu meddelar Nefab att man inleder förberedelser för att sälja fondens innehav och möjliggöra en börsintroduktion inom två år.
I samband med detta har nuvarande VD:n Stefan Ekqvist valt att lämna sin post, vilket kommer att ske vid årsskiftet, och han efterträds då av David Mörk (bilden), som för närvarande är regionchef för Asien.


Efter VD-skiftet kommer Stefan Ekqvist att kvarstå i ledningsgruppen och samtidigt överta David Mörks position som regionansvarig för Asien.
Den nye VD:n och koncernchefen David Mörk har arbetat för Nefab i olika funktioner sedan 2000, varav de senaste fem åren som regionchef för Asien med placering i Kina.
"David har haft en viktig roll i vår organiska expansion på den snabbt växande marknaden i Asien. Hans mångåriga kunskap om den internationella förpackningsindustrin kommer väl till pass i det fortsatta arbetet med att växa Nefab både organiskt och via förvärv", säger styrelsens ordförande Lars-Åke Rydh.
Nefab har i Kina en stark marknadsposition med betydande lokal försäljning och service med produktion i sex anläggningar i olika regioner
"Under de senaste åren har Nefab stärkt sin position som världsledare inom kundanpassade förpackningslösningar genom betydande organisk tillväxt samt strategiskt viktiga förvärv. Därigenom har Nefab nu en bred lokal närvaro också i Nordamerika. Nefab har fortsatt att göra betydande investeringar i den organiska tillväxten, inte minst i Asien, samtidigt som organisationen anpassats för en fokuserad satsning på utvalda marknadssegment", säger Lars-Åke Rydh.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-09-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK