...
Ledande israeliskt förpackningsföretag medlem i Billeruds Fresh Box Alliance
Konceptet SoliQ bygger på en wellpappförpackning som klarar hela leverans- och kylkedjan för färskvaror och som utvecklats av Billerud Fresh Services AB.
Tobias Bergarp är VD för Billerud Fresh Services.

Billerud Fresh Services AB, som ingår i förpackningspappersföretaget Billerud, har tecknat avtal med israeliska företaget Carmel Container Systems Ltd om fullt medlemskap i Billeruds globala nätverk Fresh Box Alliance.
Alliansen ska bestå av framstående förpackningsföretag, som levererar kvalitetsprodukter åt färskvaruindustrin, och dess medlemmar får använda sig av förpackningskonceptet SoliQ, som utvecklats av Billerud Fresh Services AB för att rationalisera hela leverans- och kylkedjan för färskvaror.


Konceptet SoliQ, som packnyheter.se tidigare har beskrivit (läs här), har tagits fram med den globala färskvaruindustrin i åtanke. Lösningen använder realtidsuppgifter och har stöd i teknisk sakkunskap för att kunna svara mot de särskilda behov som finns såväl hos importföretag som i detaljhandeln. Enligt Billerud Fresh Services ger SoliQ sänkta kostnader och bättre marginaler för alla aktörer längs leveranskedjan. Att varorna skyddas bättre ger dessutom stora miljöfördelar.
"Carmel drivs av viljan att optimera förpackningarnas prestanda och vi är övertygade om att medlemskapet i Fresh Box Alliance och möjligheten att använda SoliQ-konceptet kommer att innebära stora fördelar för våra kunder. Konceptet tar även hänsyn till detaljhandelns krav på att förpackningarna ska vara enkla att hantera och placera på hyllorna, och att de ska se attraktiva ut i kundernas ögon", säger Doron Kempler, VD på Carmel Container Systems, som är ett av Israels ledande förpackningsföretag och ingår i Hadera-Paper Group.
Enligt beräkningarna kommer Carmel att leverera 7 – 9 miljoner SoliQ-förpackningar till den europeiska marknaden under kommande säsong.
"Vi är väldigt glada åt att Carmel har anslutit sig till Fresh Box Alliance, eftersom Carmel är en nytänkande och engagerad aktör i branschen. Deras åtagande vittnar dels om företagets ambition att leda utvecklingen på marknaden, dels om det mervärde som SoliQ skapar åt Carmels kunder", säger Tobias Bergarp, VD på Billerud Fresh Services AB.
Tobias Bergarp ser Fresh Box Alliance och Carmels medlemskap som början på en spännande resa, som kommer att rationalisera leveranskedjan och bidra till att det finns färska och näringsrika varor i de europeiska frukt- och grönsaksdiskarna.
"Jag hoppas att fler engagerade och kvalitetsinriktade företag kommer att följa Carmels exempel", säger han.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-09-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK