...
Centrum för test av farligt gods-emballage
Norska NET:s nya laboratorium för testning av förpackningar till farligt gods är klart för invigning.

Norska företaget Nordisk Emballsje Testing AS (NET) öppnar nu ett nytt centrum i Norge för testning av förpackningar till farligt gods..
NET är specialiserade på att testa och utfärda godkännandecertifikat för förpackningar till farligt gods, som ska transporteras på vägar och järnvägar samt till sjöss och med flyg. Verksamheten sker med godkännande från delegerande norska myndigheter som DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap), Luftfartstilsynet, Sjøfartsdirektoratet, m fl.


Den nya anläggningen, som är belägen i Stathellle i Bamble kommun, nära Porsgrunn i Telemarks fylke, invigs den 20 september och sägs vara den enda i sitt slag i Nordeuropa.
NET etablerades i början av 2007 av Rune Fink, Tom Haugan og Geir Morten Johansen som ett off spring-företag från Borealis. Verksamheten består bland annat av olika testmetoder för att pröva farligt gods-förpackningars motståndskraft mot eld, vatten, stötar och annan fysisk påverkan samt av rådgivning. NET har sedan starten varit ackrediterat av svenska myndigheten Swedac och är sedan maj i år även ackrediterat av myndigheten Norsk Akkreditering enligt ISO17025. NET är ett opartiskt laboratorium och kan därför också anlitas vid tvister eller klagomål.
"Vi hoppas att branscher som designbyråer, produktutvecklare, förpackningstillverkare, etc. ser potentialen i vår verksamhet och anmäler sitt intresse", säger Jan Erik Parr, som sedan augusti är ny styrelseordförande i NET efter Geir Morten Johansen.
NET, som i sin verksamhet konkurrerar med andra nordiska certifieringsverksamheter som Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP) och Dansk Teknologisk Institut (DTI), ingår sedan en tid i holdingbolaget NETopp Holding, som även är ägare till fastighetsbolaget NETopp Eiendom AS.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-09-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK