...
Skanem är inte bara etiketter...
Lanserar liten färgburk med extra stor öppning
 

Norska koncernen Skanem förknippas av de flesta med etiketter och etiketteringsutrustningar, men företaget har faktiskt även andra strängar på sin lyra. Ett exempel är verksamheten Skanem Moss, som är en betydande tillverkare av metallförpackningar typ målarfärgsburkar, etc. och som nu har utvecklat en ny användarvänlig metallburk med den allt mer populära volymen 0,75 liter.

"Vår nya burk är en strategisk och viktig komplementprodukt i vårt sortiment", säger Skanem Moss VD Øivind Stahr.
Det som skiljer Skanem Moss nya burk från andra 0,75-liters burkar på marknaden är den större öppningen, som har 99 millimeters diameter, vilket gör att den enkelt kan användas även med större och bredare penslar.
Volymen 0,75 liter blir också allt vanligare och populärare bland konsumenterna. Mindre färgburkar uppskattas inte minst av kvinnor, som har lättare att hålla burkarna med en hand.
Skanems nya burk har specialutvecklade lock och bottnar, som gör att burkarna både kan staplas ovanpå varandra och står stadigt vid användning.
Burken är i första hand tänkt för målarfärg och liknande flytande produkter, men den kan även användas som förpackning för andra produkter, som hundmat, livsmedel, etc.
Lite historia: Skanems metallförpackningstillverkning i Moss har anor ända från slutet av 1800-talet och en fabrik i norska Bergen, som tillverkade förpackningar i tenn och bleckplåt. Den fabriken slogs senare samman med företaget Noblikk i Moss, och 1991 blev verksamheten en del av Skanem, som i sin tur härstammar från Stavangerföretaget "Stavanger Blikktrykkeri og Maskinverksted". Namnet Skanem tog man 1973 och 1986 köptes företaget av nuvarande huvudägaren och koncernchefen Ole Rugland. År 2003 avyttrades merparten av metall- och plastfilmsförpackningsverksamheterrna och Skanem ändrade huvudinriktning och koncentrerade verksamheten på etiketter och etiketteringsutrustningar. Men en del av de ursprungliga verksamheterna finns alltså kvar än i dag – däribland metallförpackningsverksamheten vid Skanem Moss i Norge samt tillverkning av flexibla PVC- och PET-filmer under namnet Riflex i Norge, Sverige, Storbritannien, Tyskland och Frankrike.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-09-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kemteknisk Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK