...
Extra lång hållbarhet med SuperLock
SuperLock från Superfos kan ge förpackade livsmedel en hyllivslängd på upp till 24 månader.

Danska plastförpackningsproducenten Superfos, som numera ingår i brittiska RPC-koncernen (läs här), har utvecklat en rund plastbehållare med extra goda barriäregenskaper, vilket gör att vissa livsmedel kan få upp till tredubblad hållbarhet.
Laboratorietester har visat att produkter som gurkor, rödbetor, rödkål, etc. får fördubblad och i vissa fall tredubblad livslängd, när de packas i SuperLock, som förpackningen kallas.


Den långa hållbarheten för livsmedlen uppnås genom en kombination av extra god syrebarriär i den plast, som används till behållare och lock, samt en tät och tamper-proof försegling i form av ett tunt plastmembran. Resultatet blir en förpackning, som är nästan helt fri från syreintrång och som ger en hyllivslängd på upp till 24 månader!
Superfos skriver i ett pressmeddelande om SuperLock på sin hemsida, att förpackningen kan användas för fyllning av såväl kalla som varma produkter och att den klarar autoklavering.
SuperLock kan förses med grafik och tryck med bästa skärpa och är även lämplig för integrering av etiketter under formsprutningen, s.k. In-Mould-Labelling (IML).
Tomma förpackningar går att stapla i varandra, vilket underlättar transport till fyllaren och använda förpackningar är lätta att återvinna, eftersom endast ett enda förpackningsmaterial används.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-09-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK