...
Rekordnotering hos Retursystem:
10 miljoner lådor på en månad!
 

Svenska Retursystem AB, som ägs till lika delar av Dagligvaruleverantörers Förbund (DLF) och Svensk Dagligvaruhandel (SDH) och som i år firar sitt 10-års jubileum (läs här), har uppnått en utleverans av 10 miljoner returlådor under en enda månad, vilket är rekord.
När Retursystem startade för tio år sedan uppnådde man volymen 10 miljoner returlådor på ett år – nu levererar man samma antal på en månad...
"Att vi idag använder lika många returlådor på en månad som vi gjorde under hela 2002 är helt fantastiskt", säger Conny Swahn, försäljnings- och marknadschef på Retursystem.


Svenska Retursystems verksamhet bygger på ett system baserat på återanvändning av lastbärare/lådor i plast, vilket ses som ett viktigt steg för branschens gemensamma miljöarbete. Från början fanns fyra olika typer av returlådor, men under årens lopp har systemet kompletterats med ytterligare ett par lådtyper för att optimera fyllnadsgraden och för att möta kundernas behov.
"Att användandet av returlådor når nya rekord är en tydlig signal från branschen att återanvändningen av lastbärare betraktas som ett viktigt steg för att nå en lägre miljöpåverkan", säger Conny Swahn
Tidigare i år passerade Retursystem en annan milstolpe, då man passerade 600 miljoner returlådor, som sedan start använts i systemet.
"600 miljoner lådor är en fantastisk milstolpe och nu kommer vi kanske att spränga miljardvallen tidigare än vad många av oss trott", säger Conny Swahn.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-09-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK