...
O. Kleiner etablerar dotterbolag i Sverige
O. Kleiner är bland annat kända för sina flexibla och lättöppnade förslutningar på konservburkar.

Schweiziska familjeföretaget O. Kleiner AG satsar nu på att växa på den nordiska marknaden och det gör man genom att etablera dotterbolaget O. Kleiner Nordic AB med säte i Göteborg.
O. Kleiner är specialiserade på flexibla högbarriärlaminat som används i förpackningar för livsmedel och andra produkter, inte minst i form av flexibla, lättöppnade förslutningar på konservburkar.


O. Kleiner AG grundades 1954 och har genom åren utvecklat ett unikt kunnande inom flexibla laminat för livsmedel och andra produkter. Tyngdpunkten för företagets verksamhet har legat i Schweiz och Tyskland, men man har efterhand utvidgat sin intressesfär till även andra områden i Europa.
Företaget har varit aktivt på den svenska och nordiska marknaden sedan mitten av 1990-talet, men verksamheten har skötts mer på agentbasis och via direkta besök av inte minst Martin Kleiner, son till grundaren av företaget och numera ägare och VD.
Försäljningen i de nordiska länderna har fungerat bra och på senare år har man haft en märkbar ökning av kunder från regionen. För att utvidga verksamheten har man därför beslutat att starta O. Kleiner Nordic AB samtidigt som man gör en liknande satsning i Benelux-länderna.
"Vi har ett bra rykte som en kompetent helhetsleverantör i regionen så förutsättningarna att växa i Norden finns definitivt", säger Tony Belokozovksi (bilden till höger), som ansvarar för det nybildade dotterbolaget.
Tidningen nord emballage har träffat Tony Belokozovksi och i senaste numret av tidningen (nr 6/2011) finns en längre intervju med honom.JERRY PETTERSSON/BO WALLTEG

Publicerad: 2011-09-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK