...
Automatiskt pallmagasin som drivs med vanlig "hushållsel"
 

Danska Bila A/S, som bland annat tillverkar pallhanteringsutrustningar och pallmagasin, har utvecklat ett nytt energisnålt pallmagasin, som man kallar Palomat Greenline. Det skriver företaget på sin hemsida.
Magasinet, som endast behöver vanlig 230 volts "hushållsel" för sin drift, staplar eller plockar automatiskt ner pallar, vilka placeras i eller plockas bort från magasinet med hjälp av lyftvagn eller gaffeltruck.


All hantering av pallar i Palomat Greenline föregår i golvhöjd och stapling respektive urplockning styrs av fotoceller, som läser av varje pall. Vid stapling av pallar i magasinet sätts pallarna in en och en och lyfts automatiskt upp till en maxhöjd av 15 pallar. Hela stapeln kan därefter avlägsnas med gaffeltruck, om så önskas.
Vid "nedstapling" av en stapel med max 15 pallar kan pallarna plockas ut en och en, varvid magasinet automatiskt sänker pallarna till rätt arbetshöjd.
Den enda manuella betjäning, som behövs för Palomat Greenline, är när det ska skiftas mellan stapling och "nedstapling" och detta sker då enkelt med hjälp av en touchpanel på magasinets sida.
I normalutförandet är Palomat-magasinen avsedda för standard EU-pallar, men kundanpassade lösningar kan göras, skriver företaget på sin hemsida.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-09-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Pallettering/sträck-& krympfilm

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK