...
Prisad skånsk vodka - men inte Absolut!
 

Välkända vodkan Absolut tillverkas som bekant i skånska Åhus, men nu har en helt annan skånsk vodka gjort sig känd genom att vinna flera prestigefyllda utmärkelser!
Det är den ekologiskt framställda vodkan Purity Vodka, vilken produceras på Ellinge slott utanför Eslöv, som vunnit guld- och mastermedaljer i alla sju kategorierna vid tävlingarna Vodka Masters och Travel Retail Masters i Cannes. Bland annat tilldelades Purity Vodka maximalt antal poäng av domarna i kategorin Ekologiska produkter, vilket aldrig tidigare skett.


De båda tävlingarna anordnas av den brittiska branschtidningen The Spirits Business och deltagande bidrag blindtestas av en domarjury bestående av journalister och vodkaexperter, under ledning av vodkagurun Ian Wisniewski.
Purity Vodka vann alltså utmärkelser i alla de sju kategorierna, som tävlingarna var indelade i, och tilldelades bland annat två guld i Design and Packaging.
Purity Vodka har utvecklats under en tioårsperiod vid Ellinge slott. Vid produktionen används en egenutvecklad destillationspanna i koppar och guld och vodkan destilleras långsamt 34 gånger (!) för att uppnå sin extrema renhet. Destillationsprocessen, som är så noggrann att vodkan inte behöver filtreras, är utvecklad för att behålla karaktären hos det ekologiskt odlade vete och korn, som är dryckens råvaror.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-09-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Glas Livsmedel Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK