...
Industriellt brofäste för Packbridge i Danmark
Hans Ulrich är vd för Ulfoss Plastic.

Sedan starten har förpackningsklustret Packbridge haft som målsättning att bygga ut nätverket till att även omfatta företag i Danmar och nu har den första danska producenten  anmält sig. Ulfoss Plastic är en stor tillverkare av plastfilmer till förpackningsindustrin och dess  vd, Hans Ulrich, är också ordförande i branschorganisationen Plastindustrien i Danmark.

”Ulfoss Plastic går med i Packbridge eftersom sydsverige alltid har varit en del av vår hemmamarknad. I och med att bron över Öresund byggdes finns det inte längre några avstånd mellan de två områdena”, säger Hans Ulrich.
”Samtidigt är det en riktig tanke att inför framtiden samverka kring den högre grad av kompetens som de många förpackningsföretagen i Sydsverige och Danmark traditionellt har bjudit på. Samverkan är nödvändigt i en europeisk och global vardag. Vi på Ulfoss Plastic är mycket nöjda med att som första producerande danska företag bli en del i Packbridges nätverk”.
”Som ordförande för den danska plastbranschen, Plastindustrien i Danmark, är jag också övertygad om att andra danska förpackningsverksamheter kan ha glädje av Packbridge”.
”Vi har nu fått ett betydelsefullt industriellt brofäste inom plast och förpackningar i Danmark och det är ett första steg i vår uttalade målsättning att knyta ihop den här regionen i Norden. Vårt mål är naturligtvis att bygga fler broar över Öresund”, kommenterar Per-Stefan Gersbro, vd för Packbridge.
Ulfoss Plastic blev medlem 110. Sedan dess har ytterligare två medlemmar tillkommit. EskoArtwork är en global ledare inom både mjuk- och hårdvara  för grafisk design till förpackningsindustrin med huvudkontor i Belgien.  Media Evolution är ett sydsvenskt mediekluster som jobbar för att stärka innovation och tillväxt i södra Sveriges mediebranscher. Packbridge och Media Evolution har nyligen inlett diskussioner med syfte att hitta synergier mellan förpacknings- och mediebranschen.  I takt med att förpackningar blir allt aktivare som säljare på butikshyllan öppnas stora möjligheter för intressanta lösningar. 
Det tre nya företagen innebär att Packbridge nu nått 112 medlemmar på lite drygt ett år.Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2011-09-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK