...
ÅR Carton organiserar produktionen i Norden
Stänger fabriken i Norrköping
Per Lundeen.

ÅR Carton ser över sin verkamhet i Norden och har i denna översikt kommit fram till att det är nödvändigt att stänga fabriken i Norrköping, något som berör 80 personer. Därmed försvinner en verksamhet som kan spåras mer än etthundra år tillbaka i tiden.

Förutom de 80 som varslas nu har 12 personer sagts upp tidigare i år.
”Konkurrensen på den europeiska falskartongmarknaden är tuff och det är inte längre möjligt att tillverka förpackningar som vi gör i dag, på ett konkurrenskraftigt sätt. Kostnadsstrukturen i Norrköping gör det omöjligt att fortsätta där”, säger Per Lundeen, koncernchef hos ÅR Carton.
Fabriken har varit olönsam i många år enligt pressmeddelandet. Trots många försök att effektivisera och investeringar i produktionen har det inte lyckats att vända trenden. De volymer som nu tillverkas i Norrköping kommer gradvis att läggas över på fabrikerna i Lund och i Finland. Detta sker under år 2012. Kunderna kommer inte att märka av detta.
”Vi är ledsna över att vi är tvingade att säga upp personal men det är tvunget för att vi ska kunna behålla vår konkurrenskraft. Genom att koncentrera produktion till specialiserade fabriker skapar vi ett antal kompetenscentra som kommer att göra oss mer effektiva och ge oss större möjligheter att utveckla nya produkter. Detta är en fördel för våra kunder och något som säkrar jobben i våra andra fabriker”, säger Per Lundeen.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2011-09-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK