...
Miljöministern bjuder in till branschmöte om nedskräpning

Miljöminister Andreas Carlgren bjuder in till ett branschmöte den 11 oktober på Miljödepartementet för att lyssna av hur företag arbetar för att minska den nedskräpning som deras produkter genererar, och vilka initiativ de vill se från myndigheter och andra aktörer för att minska nedskräpningen i Sverige.

Nedskräpningen i samhället är en prioriterad fråga för regeringen. För att komma till rätta med problemet har regeringen gett Naturvårdsverket i uppdrag att genomföra en särskild satsning för att främja minskad nedskräpning. Straffen för nedskräpning har som bekant även ändrats i somras, så att böter kan utfärdas på plats vid mindre förseelser.
”Vi har förbud mot nedskräpning och producentansvar för förpackningar, men det kan behövas ytterligare åtgärder. Därför bjuder jag in branschen för att diskutera hur vi gemensamt kan komma tillrätta med nedskräpningsproblemen”, säger miljöminister Andreas Carlgren.
”Att minska nedskräpningen är ett gemensamt ansvar, för den enskilde, för myndigheter och producenter av de produkter som skräpas ned. För konsumenten måste det vara tydligt att det inte är tillåtet eller accepterat att skräpa ned, hur och var skräp ska slängas, och konsekvenserna av att inte göra det”, säger miljöminister Andreas Carlgren.
Inbjudna företag är 7 Eleven, Camel, Cloetta/Fazer, Coca-Cola, GB/Unilever, L&M, Marlboro, Mars, McDonalds, Swedish Match och Wrigleys. På mötet kommer även Naturvårdsverkets generaldirektör Maria Ågren och Håll Sverige Rents VD Anna Linusson att medverka.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2011-09-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK