...
Ramlösas "kristallflaska" i PET blev "Best in Show" i årets Pentawards

När de prisvinnande förpackningarna i prestigefyllda designtävlingen Pentawards presenterades i New York visade det sig att den förnämsta utmärkelsen – Diamond Pentaward Best of the Show 2011 – tilldelats svenska Ramlösas uppmärksammade "droppflaska" i PET!
Flaskan, som vi tidigare skrivit om (läs här), är en vidareutveckling av den blå droppformade glasflaskan, som funnits i flera år. Den nya "droppflaskan", som utvecklats av Billeruds designbyrå NINE (se notisen nedan) är tillverkad i glasklar PET och har fått ett "kristalliknande" utseende, som föll den kräsna Pentawardsjuryn i smaken.


Ett av huvudskälen till att Ramlösa och varumärkesägaren Carlsberg Sverige beslöt att pensionera den gamla blå "droppflaskan" i glas var att man ansåg att dess miljöpåverkan blivit för stor och att den kostade för mycket att producera och transportera.
Att alternativet – PET-flaskan med ett exklusivt glasliknande utseende och "kristallfacetter" – blev lyckat visar inte minst den nu erhållna utmärkelsen Diamond Pentaward.
"Den framgångsrika lanseringen av Ramlösa i en unik premium PET-flaska har ökat antalet kunder med 16 procent och den mera miljövänliga förpackningen är ett viktigt steg i vårt CSR-arbete (Corporate social responsibility)", säger Carlsberg Sveriges marknadschef Paul Davies.
Förutom högsta utmärkelsen i Pentawards erhöll Ramlösas PET-flaska och designbyrån NINE även ett specialpris från EskoArtwork bestående av design- och visualiseringsprogrammet EskoArtwork Suite 10.
Årets Pentawards var den femte i ordningen och tävlingen, som initierades och fortfarande leds av äkta paret och eldsjälarna Jean-Jacques och Brigitte Evrard, har växt för varje år och anses i dag tillhöra en av de viktigaste och mest prestigefyllda tävlingarna inom förpackningsdesign.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Håll utkik! packnyheter.se kommer under de närmaste dagarna att presentera ett urval av de övriga prisvinnande förpackningarna i årets Pentawards!


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-10-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK