...
Här är Pentawards "Platinum"-vinnare
Dessa fem förpackningar tilldelades den näst högsta utmärkelsen, "Platinum", i årets Pentawards.

Som vi tidigare redogjort för tog svenska Ramlösa och designbyrån NINE hem den förnämsta utmärkelsen Diamond Pentaward Best of the Show 2011 i årets upplaga av den globala förpackningsdesigntävlingen Pentawards (läs här).
Efter "diamantnivån" i tävlingens prisskala kommer de förpackningar, som belönas med "Platinum", och här kan du se och läsa om årets platinavinnare i Pentawards.


I kategorin "Drycker" belönades öltillverkaren Heineken med platina för sin innovativa STR-flaska i aluminium. Flaskan, som finns i en grön och en blå version, ger upphov till spektakulära ljuseffekter, när den belyses och genomlyses av UV-ljus i nattklubbar och liknande lokaler!
Platinum i livsmedelsklassen tilldelades engelska Cowan för förpackningen till deras Panda-lakrits – ett varumärke som ursprungligen lanserades i Finland redan år 1927. Förpackningen är en ståpåse, där varumärket pandans ögon och öron är ersatta med svarta eller röda lakritsbitar..!
I klassen "Kroppsprodukter" vann tyska Kempertrautmann platina för en återvinningsbar skoförpackning till gympaskorna Görtz 17. Förpackningen är försedd med handtag, vilket gör att den kan bäras iväg direkt från butiken av kunden utan behov av plastkasse eller liknande. Handtagen kan dessutom tas bort och användas som ett extra par skosnören..!
I klassen "Andra marknader" gick platinautmärkelsen till engelska Stocks Taylor Benson för en serie förpackningar med rengöringsmedel under varumärket Morrisons. Speciellt utmärkande för förpackningarna är att man stiliserat etiketterna och den grafiska utsmyckningen och styrt bort från bilder på blommor, fjärilar och barn, som annars är vanliga på förpackningar till den här typen av produkter.
Den femte platinautmärkelsen delades ut i lyxklassen och gick till Harry Allen Design och flaskan till herrparfymen BANG. Tanken bakom förpackningen är att den ska vara både "nyckfull" och "manlig" och den speciella ytstrukturen på förpackningen fick designern Harry Allen fram genom att i sin studio ge sig på ett metallstycke med hammare...


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-10-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK