...
Nordic Paper varslar vid två av sina bruk
Nordic Paper varslar ett 20-tal vid bruket i Säffle (bilden) och ett 30-tal vid företagets pappersbruk i Åmotfors.

Papperstillverkaren Nordic Paper, som producerar bland annat kraftpapper och fettresistent papper vid fyra bruk i Sverige och Norge, har varslat ett 50-tal anställda om uppsägning vid företagets bruk i Åmotfors och Säffle.
Uppsägningarna är ett led i en effektiviseringsprocess vid de aktuella bruken.
"Det här är ytterligare ett steg i processen för att göra Nordic Paper mer lönsamt och starkare inför framtiden. Genom den här insatsen lägger vi grunden för att även fortsättningsvis ha en stark position på världsmarknaden", säger Jan Runo, VD och koncernchef i Nordic Paper, i ett pressmeddelande.


Vid bruket i Åmotfors har Nordic Paper två pappersmaskiner med en sammanlagd årskapacitet på 56.000 ton oblekt kraftpapper. Där vill företaget ändra skiftformen och anpassa produktionen, vilket medfört att ett 30-tal av brukets 120 anställda varslats om uppsägning.
Bruket i Säffle producerar cirka 30.000 ton fettresistent papper om året, vilket används bland annat som bakplåtspapper och till bakformar. Bruket har drabbats av kostnadsökningar de senaste åren och nu vill företagsledningen effektivisera produktionen bland annat genom att ändra skiftgången från sexskift till femskift samt genomföra en del organisationsförändringar. Ett 20-tal av brukets 220 anställda har som ett resultat av dessa effektiviseringsplaner varslats om uppsägning.
"Vi arbetar i en mycket speciell nisch inom papperstillverkning. Vi ser att användningen av papper vid bakning och matlagning generellt ökar men vi måste hela tiden välja ut de användningsområden och marknader, där vårt papper är unikt och skapar mesta mervärde för kunden, och sedan snabbt kunna anpassa produktionen till denna produktmix", säger produktionsdirektör Jonas Mörnsjö.
I Säffle har Nordic Paper även ett massabruk, men det berörs inte av den ändrade skiftgången.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-10-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK