...
Walki köper företag i Nederländerna:
Stärker sin position inom multilaminat

Finska Walki Group, som är en ledande producent av tekniska laminat och förpackningsmaterial med skyddsfunktioner, meddelar att man har förvärvat de båda nederländska företagen Meuwissen Industrie B.V., tillverkare av flexibla förpackningsmaterial, och Meuwissen Bouwprodukten B.V., specialistleverantör av byggnads- och konstruktionsmaterial.
De båda företagen har totalt 65 anställda och hade år 2010 en nettoomsättning på 21 miljoner euro.


"Förvärvet av Meuwissen är ett viktigt steg för Walki eftersom det ytterligare stärker vår position som ledande tillverkare av tekniska laminat och förpackningsmaterial med skyddsfunktioner. Företagens placering i Nederländerna blir ett utmärkt komplement till Walkis befintliga fabriker och ger oss en ännu starkare lokal närvaro på den viktiga centraleuropeiska marknaden", säger Leif Frilund, VD för Walki Group.
Meuwissen-företagen kommer att integreras i Walki Groups affärsområde Technical Products, som för närvarande har produktion i Finland, Tyskland, Sverige, Storbritannien och Kina.
"Kunskapen, de tekniska möjligheterna och det flexibla arbetssättet på Meuwissen passar Walki perfekt och tillsammans kommer vi fortsätta att erbjuda kreativa lösningar som tillför det mervärde som våra kunder förväntar sig av oss", säger Wolfgang Thissen, chef för affärsområdet Technical Products hos Walki Group, som i och med förvärvet utnämns till VD för de nya enheterna med placeringsort Haarlem. Därutöver kommer han att fortsätta sköta sina nuvarande arbetsuppgifter.
Meuwissen är ett oberoende familjeföretag, som grundades 1954. Företaget specialiserar sig på tillverkning av produkter för konstruktions-, byggnads- och industriförpackningsmarknaderna.
"Jag är övertygad om att Meuwissen har en stabil affärsplattform som kan utvecklas ytterligare genom Walkis kunskap och expertis och att företaget kan bidra till Walki Groups framtida framgångar. Vi är glada att vara en del i den här spännande nya utvecklingen", säger Jan Gerritsen, ägare till Meuwissen Group, i en kommentar.
Parterna har enats om att inte uppge priset på affären.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-10-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK