...
Allt fler svenska chefer tror att dåliga tider väntar

Allt fler svenska chefer känner oro över den ekonomiska utvecklingen. Så många som åtta av tio chefer bedömer att det finns risker för bakslag eller att konjunkturen vänder neråt. Samtidigt har andelen chefer som tror att varsel eller uppsägningar blir aktuella mer än fördubblats sedan förra året..
"Många chefer har förra krisen i färskt minne och ser tydligt framför sig vad konsekvenserna av en vikande konjunktur innebär i form av varsel och uppsägningar," säger Annika Elias (bilden), ordförande i svenska chefsorganisationen Ledarna.


Av undersökningen, som gjorts bland 1.502 chefer av Novus Opinion på uppdrag av Ledarna, framgår också att på ett år har andelen chefer, som ser odelat positivt på konjunkturutvecklingen, minskat från 42 procent till nio procent och andelen chefer, som sannolikt kommer att behöva minska antalet anställda, har ökat från sju procent till 16 procent.
De mest positiva cheferna finns i byggsektorn, där 14 procent av cheferna ser positivt på de närmaste åren, medan cheferna i den kunskapsintensiva sektorn är de mest pessimistiska: där bedömer 40 procent av cheferna att det finns en stor risk för att konjunkturen vänder neråt det närmaste halvåret.
Undersökningen visar också att allt fler chefer, eller nästan 50 procent, anger att det är en utmaning att hitta rätt kompetens vid rekryteringar.
"Snart kan vi inte längre ducka för de långsiktiga problemen med arbetskraftsbrist i Sverige. Den hårdnande kampen om att hitta exempelvis chefer har bara börjat", säger Annika Elias.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-10-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK