...
Danska hl-repro först med DigiFlow
Fr. v.: avdelningschef Simon Hansson, säljchefen Carsten Tychosen och Duponts säljchef i Norden Ola Bech-Hansen visar Carsten Tychosen nya belysningstekniken DigiFlow.

Danska reprohuset hl-repro a/s i Hedensted har som första reproföretag i Europa installerat den nya belysningstekniken DigiFlow, från Dupont, Packaging Graphics. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.
Tekniken är utvecklad i USA och förväntas innebära flera nya möjligheter inom flexotryck på etiketter och förpackningar.
"Tillsammans med hybridteknik gör DigiFlow-utrustningen det möjligt att tillverka flexoklichéer med strukturerade tryckytor och platta punkter, vilket ger möjligheter till att styra profiler och tillföra speciella strukturerade tryckytor på klichén", säger hl-repros försäljningschef Carsten Tychosen.


Enkelt uttryck går DigiFlow-tekniken ut på att man exponerar digitala klichér i en kontrollerad atmosfär. Detta sker genom att exponera klichén i 99,99 procent nitrogen i en stängd kammare med övertryck.
"Vi har nu ännu större möjligheter att optimera reprojobbet till tryckeriernas fördel, om det så gäller klichéer för etiketter, flexibla förpackningar eller till tryck på wellpapp", säger Carsten Tychosen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-10-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Prepress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK