...
Mer från årets Pentawards:
Specialpris till Coca-Colas 125-åring
Coca-Colas chefsdesigner Vince Heron (t.h.) tog emot hederspriset av Sleevers president Eric Fresnel.

Vid prisceremonin i New York för vinnarna i årets upplaga av förpackningsdesigntävlingen Pentawards delades ett speciellt hederspris ut till Coca-Colas klassiska konturflaska, som i år firar sitt 125-års jubileum.
Hederspriset bestod av en Coca-Cola konturflaska i magnumstorlek, försedd med en heltäckande röd jubileumsetikett, tillverkad av Sleever International, samt en Pentawardsstatyett. Utmärkelserna togs emot av Coca-Colas chefsdesigner Vince Heron.


Den klassiska Coca-Cola-flaskan har blivit något av ett kultobjekt över åren och den är i dag tveklöst en av världens mest kända förpackningar. Trots att dess former "modifierats" något genom åren, så finns flaskans ursprungliga "DNA" kvar och den välbekanta konturen är för alltid synonym med begreppet "Coca-Cola".
Förutom magnumflaskan, som var Sleeevers hederspris till Coca-Cola, fick alla deltagarna vid Pentawardsevenemanget i New York var sitt exemplar av den speciella sleeveförsedda röda flaskan. Flaskan har bara producerats i 200 exemplar och förväntas bli något av ett eftertraktat samlarobjekt.
Som packnyheter.se tidigare redovisat vanns den förnämsta utmärkelsen i årets Pentawards av Ramlösas nya profilfllaska i kristallklar PET, utvecklad av Billeruds designbyrå NINE. Vi har också redovisat andra svenska vinnare samt de viktigaste kategorvinnarna i Pentwards 2011. Läs här, här och här!


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-10-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK