...
Ny design på Kavlis mjukostförpackningar

Livsmedelföretaget Kavlis välkända förpackningar för mjukost har fått ny design och förbättrade egenskaper. Själva designen av förpackningen har gjorts av Kavlis egna förpackningsutvecklare, medan danska plastförpackningstillverkaren RPC Superfos svarat för materialutveckling och praktisk tillverkning.
Den nya mjukostförpackningen är betydligt stabilare än sin föregångare och även elegantare och mer konsumenttilltalande. Förpackningen har också fått förbättrad syrgasbarriär, vilket ger en hyllivslängd på minst nio månader.


"Vi ville att förpackningen skulle se attraktiv ut på hyllan och locka konsumenten till att välja våra produkter. Och de första försäljningsrapporterna pekar på att vi har träffast helt rätt", säger Kavlis R&D-chef Arne Bernt Dahle.
De nya mjukostaskarna är tillverkade i ett tunnväggigt monomaterial och den tidigare "fyrkantiga" formen har ersatts med en oval-liknande form där avsaknaden av skarpa hörn gör det enkelt för konsumenten att få ut allt innehåll ur asken.
En speciell finess med de nya mjukostförpackningarna är också att samma plastlock kan användas till de tre olika storlekar av plastaskar, som Kavlis mjukost förpackas i. De större 400- och 500-grams askarna går bäst i Sverige, medan norrmännen föredrar att köpa sin mjukost i de mindre 200-grams askarna.
"Med ett lock till alla askstorlekar blir det enkelt för oss att hantera de olika matkulturerna", säger Arne Bernt Dahle.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-10-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK