...
Ny Tetra Brik Aseptic med distinkt utseende:
Det sluttar utför för Tetra Pak...
Den sluttande toppen ger nya Tetra Brik Aseptic 1000 Edge ett eget distinkt utseende.

Tetra Pak har gjort en "nyuppfinning" av sin populära vätskekartongförpackning Tetra Brik Aseptic, vilken nu lanseras globalt. Det nya förpackningskonceptet har fått namnet Tetra Brik Aseptic 1000 Edge och är avsett för aseptisk packning av mejeri- och fruktdrycker med lång hållbarhet.
Den nya förpackningen kännetecknas främst av en distinkt sluttande panel i toppen och en lättöppnad förslutning i form av en skruvkork i plast med 30 millimeter stor öppning.


Tetra Brik Aseptic 1000 Edge tillverkas i FCS-certifierat (Forest Stewardship Council) vätskekartongmaterial och enligt en pressrelease från Tetra Pak kommer man under nästa år att kunna erbjuda förpackningen med skruvkorksförslutningar tillverkade i "grön" polyetenplast.
Den sluttande toppen gör inte bara att förpackningen uppmärksammas i butikshyllan, utan den gör också att det är lättare att komma åt den lättöppnade, räfflade skruvkorken. Det är också enkelt att hälla ur den nya förpackningen.
Tetra Brik Aseptic 1000 Edge är enligt Tetra Pak ett miljö- och kostnadsvänligt alternativ för tillverkare av stora volymer av olika mjölkdrycker, sojadrycker, juicer, nektar, still drinks och viner, med lång hållbarhet och som inte behöver förvaras i kyla.
Förpackningen produceras och fylls i maskinlinjen Tetra Pak A3/Flex Line. Fyllningskapaciteten är 8.000 förpackningar i timmen och förpackningen kan tillverkas i två volymer – 0,5 och 1,0 liter.
Tetra Paks nya kartongförpackning har redan uppmärksammats i Tyskland, där den fått två utmärkelser från detaljhandelstidningen Lebensmittel Praxis. Dels priset "Product of the Year 2011", framröstat av konsumenterna och dels utmärkelsen "HIT Product 2011", framröstad av detaljhandlarna.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-10-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK