...
PTT Chemical investerar i NatureWorks Bygger avancerad bioplastfabrik i Thailand
NatureWorks produktionsanläggning i Blair, Nebraska, USA (bilden) kommer inom några år att kompletteras med en state-of-the-art-fabrik i Thailand.

Världsledande bioplasttillverkaren NatureWorks har ingått ett mångmiljonsamarbete med Thailands största kemikalieproducent PTT Chemical Public Company Limited.
Samarbetet innebär att PTT Chemical investerar 150 miljoner US-dollar i NatureWorks och bygger en stor anläggning för tillverkning av bioplaster i Thailand.


Den nya anläggningen i Thailand, som enligt Thailands energiminister Pichai Naripthaphan kan bli den mest avancerade bioplastfabriken i världen, beräknas vara produktionsklar år 2015.
NatureWorks, som fram till nu varit helägt av USA-baserade livsmedels- och industrikoncernen Cargill, tillverkar biopolymerer av majs och andra biologiska råvaror under varumärket Ingeo. Efterfrågan på NatureWorks bioplaster har de senaste åren haft en årlig tillväxttakt på 25-30 procent och de senaste två åren har man fördubblat produktionskapaciteten vid sin anläggning i Blair, Nebraska, USA.
"PTT Chemicals investering i en ny produktionsaläggning i Thailand stöder NatureWorks intentioner att globalisera vår tillverkning av Ingeo bioplaster och den blir en tillgång för våra asiatiska kunder", säger Marc Verbruggen, NatureWorks VD och koncernchef.
Vilka bioråvaror som kan bli aktuella vid den thailändska anläggningen eller vilken kapacitet fabriken kommer att få, har ännu inte avslöjats, men NatureWorks säger i en pressrelase, att man kommer att berätta fler detaljer kring jätteinvesteringen senare i år.
"Detta stärker vår strategi för grön tillväxt och breddar vår produktportfölj med förnyelsebara och miljövänliga material. Vi vill spela en aktiv roll i uppbyggandet av en global bioplastindustri och vårt mål är att göra Thailand till ett asiatiskt bioplastcentrum och göra vårt företag till en global ledare inom tio år", säger Nuttachat Charuchinda, COO PTT Chemical.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-10-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK