...
Ny lyxvodka från Absolut i kampanjförpackningar från skånska FrontPac
Ytterförpackningen till Korean Air-lanseringen.
Flaskan till Absolut Elyx skiljer sig från den klassiska Absolut-flaskan.

Skånska förpackningstillverkaren FrontPac AB, belägen i Arlöv utanför Malmö, har utvecklat och tillverkat ytter- och promotionförpackningar till Absolut Companys nya specialvodka Absolut Elyx, som tillverkas i små upplagor och med hjälp av drygt 80-åriga kopparkärl.
Uppdraget till FrontPac omfattade framtagning av såväl unik kampanjförpackning för den luftburna lanseringen som Duty Free-varianten (bilden).


Absolut Elyx är en exklusiv premiumvodka som tillverkas i små volymer. Flaskan har fått en design som tar avstamp i den klassiska Absolut-flaskan, men som i slutändan fått en ganska annorlunda framtoning. Designen har en tydlig touch av kopparfärg, vilket knyter an till tillverkningsmetoden, där man använt en destillationsapparat i koppar från 1929.
Absolut Elyx lanseras på ett "högtflygande" sätt genom ett specialarrangemang tillsammans med Korean Air. I flygbolagets nya superjumbo Airbus A380 har man inrett en specialdesignad Absolut Celestial Bar (ung. "Himmelsk bar"), där det serveras drinkar av första klass till kvalitetsmedvetna resenärer. Till och med tapeterna i baren är designade av Absolut..!
I dessa "himmelska barer" får Absolut Elyx sin världspremiär, och för att ytterligare förstärka premiumkänslan förpackas dessa flaskor alltså i FrontPacs specialdesignade förpackningar.
Förpackningsdesignen har utvecklats i samarbete mellan FrontPac, Destrito och Happy Tear. Kunden önskade att förpackningen skulle plocka upp designelement från den unika flaskan och dess kopparkomponenter. Valet föll på ett metalliserat material, som skulle tryckas med flaskans fina designelement. Två ytterförpackningsvarianter för Absoilut Elyx har tagits fram: en stängd konstruktion för Korean Air-lanseringen och en annan, öppnare design, för Duty Free-butikerna runt om i världen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-10-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK