...
Full fart på kinesiska dryckesmarknaden:
Även Ball ökar sin burkverksamhet i Kina

Det är inte bara metallförpackningsföretaget Crown Holdings som satsar på den expansiva kinesiska dryckesmarknaden (läs här) utan även konkurrenten Ball Corporation utökar sin verksamhet i det väldiga landet i öster.
Enligt ett pressmeddelande från Ball har man nyligen köpt ut sin kinesiska joint-venture-partners 60-procentiga ägarandel i en dryckesburksfabrik i hamnstaden Qingdao i provinsen Shandong i nordöstra Kina. Ball, som ägt 40 procent av fabriken sedan 1993, bygger nu i stället en ny burkfabrik i staden, samtidigt som den gamla fabrikens maskiner och utrustning flyttas till en av Balls andra anläggningar i Kina.


Ball Corporation har sedan tidigare fyra egna dryckesburksfabriker i Kina samt två fabriker för tillverkning av formblåsta plastförpackningar. Med den nu aviserade affären kommer man att ha fem egna burkfabriker i landet och inte längre vara uppbunden av några joint-venture-avtal.
Den nya fabriken i Qingdao, som beräknas vara i drift innan utgången av det här året, ska producera dryckesburkar i volymerna 330 och 500 milliliter, som är de populäraste storlekarna på kinesiska ölburkar.
"Våra volymer i Kina har haft en stark tillväxt under första halvåret 2011 tack vare av ökad efterfrågan på marknaden. Genom att omlokalisera den befintliga anläggningen i Qingdao får vi en möjlighet att bygga en större och snabbare burkfabrik, som kan tillgodose våra kunders ökande behov av dryckesburkar i nordöstra Kina", säger Ray Seabrook (bilden t.h.), chef för divisionen global packaging inom Ball Corporation.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-10-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK