...
Stora Enso lanserar förbättrad version av Performa White

Stora Enso fortsätter att utveckla sina produkter och tjänster utifrån kundernas behov inom segmentet lyxförpackningar och lanserar en förbättrad version av kartongkvaliteten Performa White, som nu också lämpar sig till förpackningar för kosmetika och skönhetsprodukter.
Relanseringen av Performa White följer på den nylansering av "flaggskeppet" Ensocoat, som Stora Enso gjorde i början av förra året (läs här) och som, enligt ett pressmeddelande från Stora Enso, fått ett bra mottagande hos många betydande tillverkare av lyxvarumärken.


Den nya versionen av Performa White, som tillverkas vid Stora Ensos svenska bruk Fors, har utmärkt släthet samt förbättrad styrka och visuella egenskaper, enligt pressreleasen.
Performa är den ledande kartongen inom choklad- och konfektyrförpackning, tack vare sin lukt- och smakneutralitet och tack vare den förbättrade slätheten och de visuella egenskaperna lämpar sig Performa-kartongen nu också väl till förpackningar för kosmetika och skönhetsprodukter. Kartongen blir tillgänglig för kunder under fjärde kvartalet 2011.
Senare den här veckan avhålls den speciella mässan för lyxförpackningar Luxe Pack 2011 i Monaco. Stora Enso finns på plats och man kommer i år att fokusera på miljöfrågor och design.
"Konsumenter uppskattar kartong på grund av dess miljövänlighet. Inom kosmetika- och lyxsegmentet föredrar allt fler konsumenter ekologiska förpackningar, som inte gör avkall på den eleganta designen", säger Yrjö Aho, försäljningsdirektör på Stora Enso Packaging i Schweiz.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-10-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK