...
Ahlstrom vinstvarnar och stänger ner

Finska fiber- och förpackningskoncernen Ahlstrom Corporation har skickat ut en vinstvarning inför publiceringen av koncernens kvartalsrapport i nästa vecka.
"Avmattning på bolagets huvudmarknader har gjort att försäljningsvolymerna har minskat, vilket påverkat omsättning och vinstresultat negativt", skriver Ahlstrom i ett pressmeddelande.
För att klara den besvärliga situationen aviserar Ahlstrom ett resultatförbättringsprogram som innefattar produktionsinskränkningar och rationaliseringar vid flera av koncernens anläggningar. Ett par hundra anställda berörs av åtgärderna, som förväntas ge en årlig besparing på 15 miljoner euro från och med nästa år.


I sin vinstvarning skriver Ahlstrom att det tidigare beräknade resultatet för år 2011 i storleksklassen 67 – 87 miljoner euro, måste revideras och att årsresultatet nu i stället beräknas hamna i spannet 46 till 56 miljoner euro.
"Vi kommer att vidta kraftfulla åtgärder och ytterligare anpassa vår kostnadsstruktur för att höja effektiviteten", skriver koncernledningen i meddelandet.
Det aviserade åtgärdsprogrammet omfattar bland annat gradvis nedläggning av en del av bolagets produktionslinjer vid den finska fabrikerna Karhula och Mikkeli, där minst 163 anställda mister jobben. Vidare berörs ett drygt 20-tal anställda när bolaget stänger en produktionslinje i Turin, Italien, och knappt 40 arbetare får sluta i tyska Osnabrück, när den anläggningens produktion rationaliseras och marknadsanpassas.
Ahlstroms rapport för årets tre första kvartal kommer att publiceras den 24 oktober.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-10-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Ekonomi

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK