...
Ny PP ger betydligt lättare plasttråg
ES-Plastics nya tråg har blivit 20 procent lättare tack vare en ny polypropenkvalitet från Sabic.

Polymerkoncernen Sabic, med huvudsäte i Saudiarabien, har utvecklat en ny kvalitet av polypropen, som kan resultera i betydligt lättare plastförpackningar utan att kvaliteten och hållbarheten blir lidande.
Tyska företaget ES-Plastic GmbH & Co. KG, som tillverkar varmformade plastskålar och –tråg, har använt Sabics nya PP i ett tråg, avsett för packning av köttprodukter, och det resulterade i en 20-procentig minskning av vikten jämfört med tidigare tråg.


ES-Plastics "Evolution"-tråg vägde tidigare 12,6 gram, men sedan man börjat använda Sabics PP-kvaliteter 526K och 527K samtidigt som man finjusterade sin arkextrudering och sina varmformningsprocesser, har man fått ner trågvikten till 10 gram.
"Även om plastarken, som nu används för varmformningen, är tunnare än tidigare, så blir de nya trågen lika stabila och lätthanterliga som de förra, tyngre, trågen. De nya trågen har också bättre motståndskraft mot låga temperaturer samt optimala barriärer mot gas och vattenånga", säger Georg Holler, produktionschef vid ES-Plastic.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-10-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK