...
Han blir ny VD för ICA

Per Strömberg (bilden), i dag VD för Lantmännen, har utsetts till ny VD för ICA-koncernen. Det skriver ICA i ett pressmeddelande.
Per Strömberg tillträder tjänsten senast den 16 april 2012 och efterträder Kenneth Bengtsson, som redan i april i år aviserade att han, efter många år i ICA varav drygt ett decennium som VD och koncernchef, skulle lämna VD-posten under år 2012 (läs här)


Den nye ICA-chefen är 47 år och har de senaste fyra åren som VD framgångsrikt lett Lantmännen-koncernens strategi- och resultatförbättringsprogram. Han har även mångårig erfarenhet från olika ledande befattningar inom Kraft Foods, bland annat som VD för den svenska verksamheten, men även internationellt från Danmark och Storbritannien, samt som VD för Sardus, innan bolaget såldes till Atria.
"Per Strömberg har en gedigen erfarenhet av att driva framgångsrika verksamheter inom livsmedelsindustrin och är en uppskattad ledare, inte minst visar hans tid på Lantmännen det. Lantmännen har liksom ICA en komplex verksamhet, med flera olika affärsmodeller och en kultur, som på många sätt kan liknas vid ICA:s. Vi är glada över att knyta Per Strömberg till oss", säger Claes-Göran Sylvén, ICA AB:s styrelseordförande.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-10-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övriga Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK