...
Ännu en utmärkelse till svenska Ecolean
Ecoleans lättviktsförpackningar för mejeri- och dryckesprodukter har belönats med IDF Dairy Innovation Award.

Helsingborgsbaserade Ecolean Group har vunnit ännu ett prestigefyllt pris i och med att deras lättviktsförpackning utsetts till "Bästa nya förpackningsinnovation för mejeriprodukter eller drycker" i 2011 års upplaga av tävlingen IDF Dairy Innovation Awards.
Tävlingen arrangeras av International Dairy Federation och FoodBev Media group och Ecoleans förpackningslösning tävlade mot mer än 100 bidrag från 25 länder.


I klassen "Best new packaging innovation for dairy foods or beverages", där Ecolean blev vinnare, letade juryn främst efter förpackningar som särskiljde sig från mängden och var användarvänliga för konsumenten, liksom förpackningar med minskad användning av råvaror och miljömässigt hållbara.
"En modern, attraktiv och praktisk förpackningslösning, som samtidigt är miljömässigt hållbar. En ´win-win´ för både tillverkare och konsument", sade FoodBev Media groups redaktionschef Bill Bruce om Ecoleans vinnande bidrag.
Ecolean har utvecklat ett speciellt lätt och miljövänligt material bestående av krita, luft och plast, som används för tillverkning av olika typer av lättviktsförpackningar för mejeri- och fruktdrycksområdet. Företagets förpackningar, som vunnit flera pris i såväl nationella som internationella förpackningstävlingar, har främst lanserats i Kina, Ryssland och Östeuropa.
"En innovativ förpackningslösning bör särskilja varumärkesägaren och Ecoleans unika förpackningar gör verkligen att produkterna syns i butikshyllan. Vi är stolta över att detta har gett oss belöningen i form av IDF Dairy Innovation Award", säger Peter L Nilsson, VD för Ecolean Group, i en kommentar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-10-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK