...
M-real stänger olönsamma bruk

Finska M-real meddelar att man har för avsikt att stänga sitt bruk Alizay i Frankrike och delar av bruket Gohrsmühle i Tyskland.
M-real har en tid försökt hitta köpare till verksamheterna, men inte lyckats och nu verkar nedläggning vara enda utvägen.


För det franska bruket verkar hoppet vara definitivt ute – M-real skriver i meddelandet att man inte hittat någon tillräckligt säker och stark köpare, som man tror ska kunna fortsätta driften och ta ansvar för de anställda och därför väljer man hellre att själva lägga ner bruket. Omkring 330 anställda berörs.
För Gohrsmühle i Tyskland, som man inte heller hittat köpare till, blir det ingen total nedläggning, utan M-real har för avsikt att där fortsätta med den lönsamma tillverkningen av Chromolux högglanskartong, samt inrätta en arkningsenhet och ett kundservice- och logistikcenter för falskartong vid bruket. Detta skulle ge sysselsättning åt cirka 400 personer, medan resterande personal, cirka hundra anställda, kommer att sägas upp.
M-real har under de senaste åren gjort stora investeringar i såväl Alizay som Gohrsmühle, men inte lyckats få lönsamhet i bruken. Bruket Alizay går för närvarande med 3 miljoner euro i förlust varje månad och vid de tyska bruken Gohrsmühle och Reflex är månadsförlusten för närvarande 5 miljoner euro.
"Vi har lagt ner mycket arbete på att försöka hitta köpare till både Alizay och Gohrsmühle, men inte lyckats, trots att vi varit beredda att gå ner kraftigt i försäljningspris. Ingen av de intressenter, som anmält sig, har i våra ögon varit acceptabla och haft förmågan att göra verksamheterna lönsamma och ta det rätta ansvaret som ägare och arbetsgivare", säger M-reals VD Mikko Helander i ett uttalande.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-10-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK