...
Snabbaste kapsyllinjen producerar förslutningar till sydafrikanskt vin

Sydafrikanska företaget Nampak Closures Epping, som ingår i förpackningskoncernen Nampak, har invigt vad man betecknar som världens snabbaste produktionslinje för tillverkning av metallkapsyler till vinflaskor.
Den nya linjen i företagets fabrik i Kapstaden har kostat 14 miljoner rand (cirka 12,5 miljoner kronor) och innebär en fördubbling av Nampak Closures produktionskapacitet.


Den nya kapsyllinjen producerar 30mm x 60mm skruvkapsyler i aluminium för vinflaskor med en maximal hastighet av 700 förslutningar i minuten, vilket sägs vara den snabbaste tillverkningslinjen i världen för den typen av kapsyler.
"Den nya kapsyllinjen kommer att drastiskt öka vår förmåga att förse marknaden med vinkapsyler", säger Nampak Closures Eppings VD Derek Coleman.
Kapsyllinjen består av maskiner och utrustning från två ledande internationella leverantörer: PackSys Global och Alfons Haar.
"Konkurrensen på den sydafrikanska vinmarknaden är mycket hård, samtidigt som skiftet från traditionella vinkorkar till skruvkapsyler är inne i en tillväxtfas. Att snabbt kunna leverera till marknaden är viktigt för våra kunder och det ger oss den nya kapsyllinjen möjlighet till", säger försäljnings- och marknadsdirektören Barry Erasmus.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-10-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK