...
Brittiska ASDA lanserar färdigrätter i MicVac-tråg

Det svenska konceptet MicVac, som används för att tillaga och förpacka färdigmat, som ska värmas i mikrovågsugn, blir alltmer etablerat på den brittiska marknaden.
Senast i raden är dagligvarukedjan ASDA, ett dotterbolag i Wal-Mart-koncernen, som lanserat en serie kylda färdigrätter från Cofresh and Worldfoods Frozen & Chilled, förpackade i MicVac-tråg från MicVacs brittiska kund S&R Foods.


De kylda färdigrätterna, som lanseras under varumärket "Aisha´s", kom ut i ASDA:s butiker i mitten av september. Sex olika färdigrätter ingår initialt i serien, men producenten planerar redan att utöka sortimentet.
"Vi är glada att tillsammans med S&R Foods ha kunnat skapa denna nya och innovativa serie av färdigrätter under vårt varumärke Aisha´s. Trots att den är så ny på marknaden har förpackningen redan hunnit nomineras för ´Best Packaging Award 2011´ av World Food Awards och konceptet är redan så framgångsrikt att vi nu planerar att utöka serien", säger Dinesh Patel från Cofresh and Worldfoods Frozen & Chilled.
MicVacs brittiska kund S&R Foods fick sin första tillverkningslinje från Mölndalsbaserade MicVac i början av förra året (läs här) och sedan dess har tillagnings- och förpackningskonceptet blivit alltmer spritt i Storbritannien.
"Vår unika metod av tillagning och pastörisering i en mikrovågstunnel ger högsta kvalitet vad gäller smak och färskhet till färdigrätter och den patenterade ventilen i förpackningen, som visslar när maten är klar i mikron, gör det enkelt och bekvämt för konsumenterna. Storbritannien är vår nyckelmarknad och vårt koncept håller verkligen på att skjuta fart där", säger MicVac AB:s VD Håkan Pettersson.
Marknaden för färdigmat är stor i Storbritannien, men på S&R Foods tycker man att det inte hänt så mycket på marknaden de senaste tio åren.
"Vi såg att det fanns ett stort gap på marknaden, där det fanns plast för ett helt nytt koncept för tillagning och förpackning av färdigmat med högsta kvalitet", säger S&R Foods affärschef Asad Hussain.
Tidigare i år lanserade även brittiska detaljhandelsjätten Tesco en serie färdigrätter i Micvac-förpackningar (läs här).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-10-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK