...
Svenska företag på Process Expo i Chicago:
"Våra produkter saknar konkurrens over there!"
SK 800 MK2 från Nimo-KG.
"Våra produkter kan revolutionera industrin i USA", säger Johan Bergman.
">

Två svenska företag med anknytning till livsmedels- och materialhanteringsbranschen kommer att ställa ut på USA:s största mässa för livsmedelsindustrin, Process Expo, i Chicago i början av november.
Det är skånska materialhanteringsföretaget Nimo-KG och småländska AB Garos, specialister på utrustning för livsmedelindustrin, som gör en gemensam satsning för att etablera sig på den nordamerikanska kontinenten.
"Våra nya produkter kan närmast revolutionera industrin i USA", säger Johan Bergman, VD på Nimo-KG.


SK 800 MK2 och GBT 300 heter de två produktnyheterna från Nimo-KG och Garos, som ska visas upp i Chicago. SK 800 MK2 är en kombinerad lyft/tömmare från Nimo-KG, som är en uppföljaren till en av bolagets mest sålda maskiner. Det är en kraftfull tvåpelarlyft för livsmedelsindustrin, som klarar upp till ett ton per lyft.
Garos GBT 300 är en maskin för blandning av livsmedelsprodukter, exempelvis kött och kryddor, som arbetar med en teknik, som enligt uppgift inte finns i USA.
De båda svenska företagen har haft kontakt med varandra under några år, men det var först sedan man kom underfund med att man skulle representeras av samma agent vid Process Expo i Chicago, som man etablerade ett närmre samarbete.
Nimo-KG, som ligger i Kågeröd och är ett dotterbolag till Nimo-Verken, har sedan tidigare "fått in en fot" på den amerikanska marknaden bland annat genom ketchupjätten Heinz (läs här), men för Jönköpingsbaserade AB Garos blir det första försöket på USA-markanden.
"Att ta steget över Atlanten tillsammans med just Nimo–KG känns extra bra, eftersom våra gemensamma lösningar nästintill saknar konkurrens ´over there´. Och för vår del blir det speciellt spännande att se hur vår nya blandare tas emot", säger Frans Gustafson, VD för Garos.
Process Expo äger rum 1 – 4 november i McCormick Place i Chicago och 500 utställare kommer att finnas på plats på vad som betecknas som USA:s största och kanske världens viktigaste branschmässa för livsmedelsindustrin.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-10-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK