...
Brittiska tårtor i svensk kartong

Den nya kartongkvaliteten Artisan från Korsnäs, som vi tidigare skrivit om (läs här) har redan fått sin första praktiska förpackningstillämpning. Det är brittiska detaljhandelsjätten Marks & Spencer som använder kartongen för att förpacka tårtor och bakverk.
Marks & Spencer har valt det nya svenska kartongmaterialet inte bara för dess styrka och den silkeslena, tryckvänliga ytan, utan även för att det passar in i kedjans etiska och miljömässiga program. Med förpackningar i Artisan sparar M&S cirka 20 gram per kvadratmeter kartong jämfört med det tidigare förpackningsmaterialet, vilket bland annat ger lägre koldioxidavtryck.


"I vårt etik- och miljöprogram Plan A har vi redan minskat våra livsmedelsförpackningar med i genomsnitt 25 procent och genom att använda den innovativa Artisan-kartongen kan vi minska mängden förpackningsmaterial ytterligare. Dessutom visar förpackningarna på ett vackert sätt upp våra bakverk för kunderna", säger Anne Harding, förpackningschef hos M&S.
Korsnäs introducerade den nya kartongkvaliteten i samband med den stora mässan för lyxförpackningar, Luxe Pack 2011, som nyligen ägde rum i Monaco.
"Vår nya kartong erbjuder en yta med en unik silkeskänsla, som inte bara gör materialet smidigt utan även gör kartongen mycket angenäm att beröra och känna. Artisan är en elegant kartong som ger en känsla av lyx", sade Sven Hjelmstedt, chef för affärsområdet kartong hos Korsnäs, vid lanseringen.
De produkter, som M&S nu packar i Artisan-förpackningar, är en morots- och valnötstårta samt en citronsaftsindränkt sockerkaka med citronglasyr.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-10-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK