...
"Vågat" kraftpapper från Korsnäs

Korsnäs har utvecklat ett nytt kraftpapper med en "vågad" yta, som ger materialet en speciell känsla. Det nya materialet, som fått namnet Korsnäs Wave, lanserades redan i fjol och har nu testats i ett år, bland annat av en stor italiensk konverterare.
Kraftpappret med den vågiga ytan är främst avsett för exklusiva konsumentförpackningar och bärkassar, men kan också användas till påsar, presentförpackningar, etc. och som substitut för plastförpackningar.


Korsnäs Wave är tillverkat av 100 procent jungfrulig cellulosafiber och är mycket form- och töjbart. Det är enligt tillverkaren också slitstarkt, rivhållfast och nötningståligt. Trots den vågiga ytstrukturen sägs materialet vara mycket lämpligt för fyrfärgstryck med bilder i såväl flexo som offset.
Italienska konverteraren GPS är ett av företagen, som testat det nya kraftpappret från Korsnäs, och de är mycket nöjda med materialets kvaliteter.
"Vi använder mer än 1.200 ton säck- och kraftpapper från Korsnäs varje år, så vi har stor erfarenhet av deras material. Och Korsnäs Wave är ett kraftpapper som vi gillar högt, såväl för dess utseende och känsla som för dess elasticitet", säger Daniele Grotto, GPS grundare och ägare.
Korsnäs Wave finns i ytvikter från 120 till 200 gram per kvadratmeter.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-10-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK