...
UPM stänger pappersbruket Myllykoski

Finska skogs- och papperskoncernen UPM har beslutat att stänga pappersbruket Myllykoski (bilden), beläget i finska Kouvola. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Produktionen kommer att upphöra vid utgången av år 2011.
Företaget och de fackliga organisationerna har länge förhandlat, men inte kunnat hitta en lösning för att fortsätta driften vid bruket, som gått med förlust i flera år.


Beslutet att lägga ner produktionen vid Myllykoski innebär att 371 anställda vid bruket blir utan jobb. Dessutom förlorar 21 anställda vid Myllykoski Corporation och Myllykoski Sales Nordic sina jobb. Personalnedskärningarna kommer att påbörjas i januari 2012.
"Myllykoski-bruket har gått med förlust i flera år, trots flera försök att effektivisera driften. Bruket konkurrenskraft är låg och kostnaderna för råvaror och energi har ökat och permanent omöjliggjort brukets möjligheter att komma upp i en lönsam nivå", säger Jyrki Ovaska, VD för Paper Business Group inom UPM.
För att på bästa sätt ta hand om de anställda, som mister jobben i och med nedläggningen, har UPM initierat ett speciellt "Från arbete till arbete"-program, där man ska hjälpa de anställda att hitta nya jobb inom eller utom bolaget eller lösa deras situation med omskolning, förtidspensionering, etc.
"Detta är en tung dag för Myllykoskis anställda och deras familjer, men det är viktigt att möta realiteterna och titta framåt. Och UPM kommer att stödja personalen med alternativa jobb eller omskolning", säger Jyrki Ovaska.
Pappersbruket Myllykoski ingår i koncernen Myllykoski Group, som UPM köpte tidigare i år (läs här). Redan kort efter övertagande av Myllykoski Group flaggade UPM för nedskärningar, som bland annat skulle beröra produktionen vid bruket Myllykoski (läs här).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-11-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK