...
I dag öppnar Blå Studion
Packaging Mid Sweden inviger studio för förpackningsutveckling

I dag, den 7 november, invigs Blå Studion i Sundsvall. Blå Studion är en unik utvecklingsverkstad för förpackningar där workshops, prototyping och produktutveckling kan ske direkt i studion.
Bakom initiativet står Packaging Mid Sweden och Design i Västernorrland.
"Blå Studion är ett viktigt led i vårt arbete med att ta fram både utrustning och en metodik för att snabbt och strukturerat kunna utveckla nya prototyper tillsammans med företag och universitet", säger Magnus Viström, utvecklingsledare Packaging Mid Sweden.


En del av det utvecklingsarbete som regionens större företag idag lägger i andra delar av landet kan genom Blå Studion istället genomföras i Sundsvall. Mindre företag får också möjligheten att jobba mer aktivt med sin egen produktutveckling.
"Vi behöver den här typen av kreativa rum i Sundsvall. Blå Studion är ytterligare en pusselbit i arbetet för att göra vår region till ett centrum för design, utveckling och innovation", säger Bengt Sandström, VD för Design i Västernorrland.
Blå Studion kommer att användas för workshops och som verkstad för utveckling av nya produkter. En speciell workshopmetodik används för att skapa nya idéer och koncept, som direkt i studion kan vidareutvecklas till en första prototyp. Bland kompetenser och utrustning som är kopplade till studion finns industridesign, förpackningslogistik, förpackningskonstruktion (CAD) och en fotostudio. Flera designföretag, Mittuniversitetets lärare, forskare och studenter finns i nära anslutning och kan engageras i det kreativa arbetet. I studion finns det även möjlighet att genomföra tester och användarstudier.
Blå Studion är belägen i det s.k. Grönborgshuset på Storgatan i Sundsvall
Packaging Mid Sweden är ett innovationskluster, som i sin projektform ägs av Åkroken Science Park, och består av ett trettiotal företag och organisationer. Nätverket strävar efter produkt- och tjänsteförnyelse inom området framtidens förpackningar.
Design i Västernorrland har till uppgift att bearbeta befintliga företag och organisationer för att de ska integrera industridesign i sina verksamheter. Design i Västernorrland verkar för att nå en hög designmognad bland företag och organisationer inom Västernorrlands län.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-11-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK