...
Brynild Gruppen vann Optimeringsprisen

I samband med Emballasjedagene i norska Sandefjord förrättades utdelning av den norska utmärkelsen "Optimeringsprisen" för år 2010.
Årets pris tillföll dagligvaruleverantören Brynild Gruppen, som de senaste åren arbetat hårt med att systematiskt optimera sina förpackningar inom alla produktgrupper. Företaget har bland annat utvecklat nya displayförpackningar, som inte bara framhäver produkterna på ett bättre sätt i butikerna, utan dessutom sparar in på förpackningsmaterialet till såväl display- som konsumentförpackningarna.


Brynild Gruppens optimeringsprojekt har blan d annat inneburit att kunnat spara in på 6.000 lastpallar i produktströmmen varje år och för enstaka produkttyper har man kunnat uppnå en 40-procentig förbättring i pallutnyttjande, något som ger avsevärda och varaktiga miljövinster.
Optimeringspriset, som delas ut av Den Norske Emballasjeforening (DNE) og Næringslivets Emballasjeoptimeringskomite (NOK ), är ett erkännande för arbete som utförts för att komma fram med samhällsnyttiga, resursbevarande och bra förpackningslösningar. Priset delas ut till företag eller personer som har dokumenterat nya eller förbättrade förpackningslösningar och i sin bedömning tittar juryn på den totala lösningen i förhållande till hela förpackningskedjan och bedömer såväl ekonomiska som affärs- och miljömässiga kriterier.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-11-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK